Capitalizarea Bitcoin a depășit 100 de miliarde de dolari, în timp ce prețul a trecut de 6.000 USD

Pe Bitfinex, schimbul cu cel mai mare volum de tranzacții pe Bitcoin, a trecut bariera de 6.000 de USD pe monedă ieri, pe data de 20.10.2017, iar astăzi este tranzacționat la peste 6.000 USD pe majoritatea schimburilor din lume. La momentul scrierii articolului, Bitcoinul se tranzacționează la 6.109 USD conform mediei furnizate de www.coinmarketcap.com, ceea ce a condus la o creștere a capitalizării pieței peste 100 de miliarde de dolari pentru prima dată de la apariția monezii.

Ce importanță are această știre?

Ultima ascensiune a prețului vine după o consolidare în urma trecerii barierei psihologice de 5.000 USD săptămâna trecută și în ciuda unor comentarii rău intenționate ale lui Jamie Dimon și ale președintelui băncii centrale a Braziliei. În ultima lună au fost multe provocări pentru piața criptomonedelor: China a interzis ICO-urile și schimburile, Coreea de Sud a interzis și ea ICO-urile, comisia de reglementare din Statele Unite a retras dezbaterea asupra ICO-urilor, iar președintele Chase Bank nu a fost capabil să tacă.

Nici una dintre acestea nu a contat.

Ani întregi Bitcoinul a fost numit „stupul cu miere al banilor” și „rezistentul”. Dictonul „Bitconului nu-i pasă” este cel mai actual în prezent. Bitcoinului nu-i pasă de ce face China, de ce spune nu știu care președinte sau de ce gândesc bancherii. Singurul lucru important pentru Bitcoin, cel puțin în aparență, este creșterea prețului și a adopției lui în economie.

Nu poate fi ținut în loc

Mulți au speculat că instituțiile vor găsi propria cale de a introduce Bitcoinul sau de a intra în acest domeniu și au dreptate. Comisia Economică din Statele Unite a aprobat recent platforma LedgerX pentru a crea o reglementare în domeniul tranzacțiilor cu instrumente/ opțiuni bazate pe Bitcoin. O astfel de piață va fi capabilă să ofere instituțiilor o protecție față de volatilitatea prețului, iar LedgerX va debuta cu activitățile de opțiuni pe Bitcoin luna aceasta. Bloomberg afirmă că șefii din finanțele americane așteaptă aprobarea instrumentelor pentru tranzacționarea viitoare pe piețele de profil. Aceștia fac referire la aprobarea LedgerX și spun că este doar o chestiune de timp până când Comisia Economică a Statelor Unite va aproba aceste instrumente de tranzacționare.

Aprobarea acestora sau acreditarea unor fonduri sau instituționale va însemna un pas enorm înainte în adoptarea Bitcoinului în mainstream. Un astfel de fond sau schimb va fi nevoit să dețină suficiente monede Bitcoin pentru a fi complet „acoperit” și va fi foarte ușor pentru ca persoanele fizice și juridice să investească.

Ce se mai aude cu bifurcația?

Poate cea mai surprinzătoare cauză a creșterii prețului Bitcoin din ultima vreme o reprezintă apropierea celei de a doua bifurcații SegWit2. Cu 85% dintre mineri care și-au anunțat intenția de a merge mai departe, recentele defecțiuni (ca F2Pool) și afirmațiile schimburilor mari (Bitfinex și Coinbase) i-ar putea convinge pe utilizatori că această bifurcație nu va mai avea loc. când a fost întrebat despre bifurcație, unul dintre actorii importanți din industrie Bharath Rao spunea că dezbaterea între mineri și afaceriști pe de o parte și utilizatori și informaticieni pe de altă parte. El a sugerat că oricare dintre blockchainu-uri va fi sprijinit de cei dintâi, acela va fi câștigătorul, chiar dacă reacțiile și acțiunile oamenilor nu pot fi prevăzute în totalitate.

Totuși, Rao consideră că bifurcația ar putea fi în final un lucru bun pentru că o monedă iese câștigătoare dintr-o asemenea bifurcație, piața își asumă acest lucru, se termină toate controversele, iar în final prețul crește. Dacă această criză în legătură cu scalarea Bitcoinului va fi în sfârșit rezolvată în noiembrie, atunci piața va continua să evolueze favorabil.

Articol preluat și tradus de pe https://cointelegraph.com/news/bitcoin-breaks-6000-barrier-market-cap-now-exceeds-100-billion.