Ghid pentru investiția în criptomonede

 1. Ar trebui să investesc în criptomonede?

Criptomonedele sunt considerate a fi la ora actuală una dintre cele mai bune investiții. O parte dintre motive sunt următoarele:

 1. Pentru a crește valoarea netă. Devalorizarea celor mai multe valute determină tot mai multă lume ia în considerare o altă cale pentru protejarea banilor. Ca și rezultat, ei se orientează către criptomonede ca și alternativă viabilă.
 2. Tehnologia care stă în spatele criptomonedelor este uimitoare. Vă oferă o monedă care poate fi poate fi folosită indiferent de locul în care te afli pe glob, asta în cazul în care guvernul nu decide altfel.
 3. Dezvoltare record. De la Bitcoin încoace, de când a fost creată prima criptomonedă în anul 2008, investitorii în monede digitale au beneficiat permanent de creșterea imensă peste timp. De aceea, investiția în criptomonede vă oferă șansa de a vă îmbunătăți situația financiară în timp.

 

 1. Care sunt riscurile?

Câteva lucruri de luat în considerare înainte de a investi:

 1. Impresia de bulă. Unii experți cred că monedele digitale reprezintă o bulă și nu vor trece testul timpului. Președintele JPMorgan, Jamie Dimon, este unul dintre ei, de exemplu. Investitorii tradiționali tind să creadă că dacă monedele digitale nu sunt garantate de nimeni și au un grad înalt de volatilitate nu pot concura cu banii de hârtie și nici nu-i vor putea înlocui vreodată.
 2. Acesta este un punct de îngrijorare maximă. Cu o volatilitate mare poți câștiga foarte mulți bani, însă poți pierde la fel de mulți instantaneu. Uitați-vă la prețul Bitcoinului din ultimele trei luni, de exemplu. Fluctuațiile au fost și de 30% in decurs de câteva zile.
 3. Aspectele legale. Există țări care nu au recunoscut oficial încă monedele digitale ca și mijloace de plată, așa încât ar putea fi imposibil să îți deschizi un portofel virtual sau să plătești ceva cu criptomonede. Deasemenea, dacă o parte din venitul tău este în criptomonede, ar putea fi dificil să declari taxele deoarece guvernele încă nu s-au decis cum să le clasifice.

 

 1. În care monedă digitală ar trebui să investesc?

Complicată întrebare. Sunt mulți factori care ar trebui luați în considerare înainte de a investi. Să-i amintim pe cei mai importanți:

 1. Inainte de a investi într-o monedă digitală ia în considerare câte țări o acceptă ca și mijloc de plată sau ca activitate legală în schimburi?
 2. O monedă digitală trebuie să fie portabilă. Ar trebui să fie ușor să o duci dintr-un loc în altul fără prea multe provocări.
 3. Deasemenea, trebuie să fie sigură, iar aceasta este o caracteristică a tuturor monedelor. De la dolarul american la lira britanică, toate au în comun securitatea. La fel și o monedă digitală trebuie să fie sigură.

În timp au fost lansate o mulțime de monede digitale, fiecare aspirând să fie cea mai valoroasă. Să le trecem în revistă pe cele mai utilizate:

 • Este prima și cea mai valoroasă monedă digitală în care se poate investi. Oferă un randament foarte bun, însă nu este imună la fluctuații determinate de volatilitate.
 • Este a doua monedă digitală după capitalizarea pieței, iar algoritmul său este folosit în multe aplicații de securitate.
 • A fost una dintre cele mai stabile criptomonede până în prezent. De multe ori este numită „cel mai stabil activ de pe piața cripto” de către traderi, însă a fost afectată și ea de interzicerea ICO-urilor în China.

Există mult potențial de investiții pe piața criptomonedelor, însă fiecare trebuie să realizeze propriile cercetări înainte de a plasa banii.

 

 1. Cum pot începe să investesc în criptomonede?

Urmați pașii de mai jos:

 1. Decideți în ce criptomonedă doriți să investiți. Având în vedere că în prezent sunt peste 1000 de monezi lansate, această alegere este una decisivă pentru investiția în sine.
 2. Puneți bani deoparte pentru investiție. Aceasta necesită o planificare și o strategie, iar al doilea pas îl reprezintă decizia cu privire la cât vrei să investești săptămânal sau lunar în criptomonede. Păstrează la îndemână suma pe care vrei să o plasezi și urmărește un moment bun pentru a începe.
 3. Fă-ți un portofel virtual. Vei avea nevoie de adresa portofelului virtual pentru a intra în posesia monezilor achiziționate. Există portofele pentru fiecare tip de monedă în parte.
 4. Înscrie-te pe un schimb de criptomonede (exchange). Acum că ți-ai creat un portofel virtual trebuie să intri pe platforma un schimb pentru a cumpăra monedele. Există câteva schimburi în România și mult mai multe în lume (BTR Exchange, Bitfinex, Bittrex, Kraken, Bithumb etc)
 5. Cumpără monedele. După ce ți-ai creat un cont pe platforma schimbului poți începe să cumperi. Dacă nu te pricepi aplează la echipa de suport, iar ei vor fi încântați să te ajute.
 6. Mută monezile într-un depozit offline. Depozitele offline îți permit stocarea monezilor înafara internetului fiind protejate de atacuri.

Vă rugăm să aveți în vedere că investiția în criptomonede este riscantă. Realizați propriul studiu înainte de investi!

*Aceste articole exprimă opiniile autorilor, nu sunt previziuni și nu reflectă neapărat punctul de vedere al www. coinhistory.eu. Toate investițiile și tranzacțiile sunt riscante, iar fiecare persoana trebuie să realizeze propriile cercetări înainte de luarea deciziilor.

Articol preluat și tradus de pe https://www.cointelegraph.com/explained/investing-in-cryptocurrencies-explained