Stiri 

Bitcoin Gold la pământ după atacurile asupra site-ului

Recent Bitcoin Gold a devenit cea mai nouă bifurcație a monedei digitale Bitcoin, alături de Bitcoin Cash care a fost prima bifurcație în luna august. Totuși, impactul BTG a fost mult mai puțin controversat și a avut o influență mult mai mică, dar puternică.

Scopul Bitcoin Gold este să devină o monedă digitală care redă posibilitatea de a mina oricărei persoane care deține o unitate de procesare grafică. Insă BTG are șanse minime de a înlocui Bitcoinul original pe piață ca și bifurcație. Ca și intrare în domeniul cripto, noua monedă nu a impresionat prea mult.

Atac masiv asupra site-ului

Când BTG s-a desprins, a fost postat un avertisment pe Twitter conform căruia s-a produs un atac masiv asupra site-ului. „10 milioane de accesări pe minut! Lucrăm în prezent cu furnizorii de internet pentru a interzice accesul tuturor IP-urilor dubioase. Ne vom redresa în curând!” O explicație pentru această situație ar fi o programare a unor dispozitive pentru a accesa site-ul Bitcoin Gold de 10 milioane de ori pe minut pentru a bloca traficul normal. Un astfel de atac este unul mare, însă nu cel mai puternic posibil. Oricum, pe canalul BTG s-a anunțat că cea mai mare parte a atacurile provine din China. Câteva ore mai târziu, Bitcoin Gold a postat faptul că această situație a fost depășită, însă va mai dura până când site-ul va opera.

Un drum lung pentru Bitcoin Gold

Dincolo de faptul că Bitcoin Gold s-a autonumit bifurcație, această nouă monedă nu satisface multe dintre exigențele impuse în domeniul cripto, iar aplicațiile și operațiunile au fost deja dezechilibrate. Echipa dezvoltatoare a softului Bitcoin Gold și-a impus ca termen data de 1 noiembrie 2017 pentru a lansa moneda în cele mai bune condiții prin finalizarea codului și prin acordarea permisiunii de minare. În acest moment toți deținătorii de Bitcoin vor primi același număr de monezi de Bitcoin Gold.

Trebuie menționat faptul că au fost avertizări și declarații de respingere din partea mai multor schimburi cu privire la BTG, dar cu toate astea există interes în piață pentru dobândirea acestei noi monede. Contractele BTG futures se tranzacționau la Bitfinex la valoarea de 117,5 USD pe monedă la o zi după bifurcație.

Pe aceeasi tema

Leave a Comment